Home > Motorsport > Speedway GP

Speedway GP

October 24th, 2014

Speedway GP er verdensmesterskapet i Speedway. Speedway er en motorsykkelsport som kjøres på flate baner med spesialbygde sykler. Sporten har tilhengere over hele verden, og det er også mange som driver med speedway i Norge. Enda flere følger sporten på TV. Årets sesong er spennende, og med bare én runde igjen, er det mange som spekulerer i hvem som kommer til å ta hjem gullet denne sesongen. Det ligger mye prestisje i å vinne en verdensmestertittel, og både eksperter og amatører liker å gjette på hvem som kommer til å vinne sesongen sammenlagt.

Hvis man vil sjekke hva ekspertene mener om saken, bør man lese odds. Best odds på Betsafe for tiden, har Greg Hancock. Han er en amerikansk fører, som har kjørt VM-runder i speedway helt siden 1995. Ingen andre førere har deltatt i så mange runder som ham, og han har derfor all den erfaringen som trengs for å sikre seg tittelen i årets sesong. Hancock begynte å kjøre speedway i Storbritannia i 1988, og da Speedway GP startet opp i 1995, var med helt fra begynnelsen. Han kjører også for det amerikanske laget.

Greg Hancocks største konkurrenter denne sesongen, er Tai Woffinden og Krzysztof Kasprzak. Tai Woffinden kommer fra England, og er regjerende mester etter at han vant sesongen 2013. Kasprzak kommer fra Polen, der speedway er veldig populært. Han ble verdensmester i klassen U21 i 2005, og har mange gode prestasjoner å vise til. Han kjører i flere nasjonale ligaer, og har også vunnet mange titler sammen med det polske landslaget.

Det er først og fremst disse tre førerne som kjemper om pallplassene sammenlagt denne sesongen. Hvem av dem som vinner, avhenger av hva som skjer i den siste runden, men dersom Greg Hancock fullfører den siste runden med en brukbar plassering, kan han sikre seg verdensmestertittelen.